Wat kost een garagedeur?

In uw garage kunt u veel kwijt. Zo kunt u uw auto er in kwijt, heeft u wellicht uw werkplaats met gereedschap in de garage, staan uw fietsen in de garage en staan er overige spullen in. Een garagedeur zorgt ervoor dat alles wat in de garage staat veilig en droog blijft.

Maar zo’n garagedeur, wat kost dat nou precies? De prijs van een garagedeur hangt af van vele factoren. Zo maakt het uit of u een elektrische garagedeur wilt, een houten garagedeur of een kunststof garagedeur in gedachten had. Benieuwd naar wat een garagedeur gemiddeld kost en welke factoren hierbij een rol spelen? We leggen het u graag uit!

Factoren die invloed hebben op de prijs

Zoals gezegd hangt de hoogte van de prijs af van meerdere factoren. Zo is bijvoorbeeld het materiaal van de garagedeur een belangrijk aspect in de hoogte van de prijs. Ook kunnen keuzes voor een elektrische garagedeur of een geïsoleerd deurblad de hoogte van de prijs beïnvloeden. We behandelen elk factor graag met u.

Het materiaal

Garagedeuren zijn er te vinden in verschillende soorten, maten en niet te vergeten materialen. De drie meest voorkomende materialen zijn kunststof, hout of metaal. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn kunststof garagedeuren onderhoudsarm, is een kunststof garagedeur een goedkopere optie en hebben ze een lange levensduur.

Houten garagedeuren zijn de wat duurdere garagedeuren, echter zorgen deze wel voor een echte authentieke uitstraling en zijn ze erg sterk. Tot slot zijn metalen garagedeuren erg sterk en licht. Twijfelt u tussen een houten, kunststof of metalen garagedeur? Neem dan contact op met onze specialisten en zij zullen u voorzien van advies op maat.

Elektrische bediening

Uiteraard kosten extra opties aan uw garagedeur meer geld. Zo kunt u ervoor kiezen om uw garagedeur elektrisch te bedienen. Zo’n elektrische bediening kan snel oplopen tot een extra paar honderd euro.

Geïsoleerd deurblad

Een ander belangrijke factor is of het deurblad wel of niet geïsoleerd is. Een simpele kanteldeur is niet tot weinig geïsoleerd. Een kanteldeur is dan ook relatief goedkoop. De luxe en moderne sectionale garagedeuren zijn daarentegen extreem goed geïsoleerd. Wij raden dan ook altijd aan te kiezen voor goed geïsoleerde garagedeuren.

Onderhoudskosten

Tot slot bepalen de onderhoudskosten van de garagedeur ook hoeveel de garagedeur ongeveer zou kosten. Heeft u een onderhoudsarme garagedeur, zoals bijvoorbeeld een kunststof garagedeur, of een garagedeur van hout die u goed moet onderhouden? Hierin zullen de onderhoudskosten dan ook verschillen.

Welke garagedeur heeft u nodig?

Onze garagedeuren zijn in principe voor alle garages geschikt, zelfs voor garages met een afwijkende deurmaat. Wij kunnen zowel de breedte als lengte voor u aanpassen. Weet u niet precies welk formaat garagedeur u nodig heeft? u kunt dit gemakkelijk vinden met de tekening op de pagina met technische specificaties. Aan de hand van de tekening kunt u de openingsmaat, ook dagmaat genoemd. Als u de dagmaat aan ons doorgeeft kunnen wij bepalen welke maat deur u nodig heeft.

Wanneer u een garagedeur koopt bij De Rooij Garagedeuren, dan leveren wij de deur bij u thuis af. De installatie wordt echter niet door ons geregeld omdat wij alleen garagedeuren voor zelfmontage verkopen. Doormiddel van een Nederlandstalige handleiding en montagevideo kunt u de deur zelf installeren. Woont u in Drenthe, Friesland of Groningen? Dan kunnen wij u in contact brengen met een professionele en vakkundige monteur. De kosten hiervoor bedragen doorgaans €550.

Wat kost een garagedeur gemiddeld?

Garagedeuren zijn er zoals u wellicht gelezen heeft in allerlei verschillende soorten en maten. Het is dus lastig te zeggen wat een garagedeur nou precies kost. Er zijn verschillende prijsklassen te vinden in de wereld van garagedeuren. Bij De Rooij Garagedeuren vindt u al moderne sectionale garagedeuren van hoge kwaliteit vanaf 495 euro. Echter kan de prijs van een garagedeur ook oplopen tot de 1000 euro. Bent u benieuwd wat uw garagedeur zou kosten? Neem dan snel contact op met een van onze specialisten.Wij helpen u graag verder.