De allerbeste prijs/kwaliteit-verhouding
Beoordeling: 9.2/10 - 164 beoordelingen
Kwalitatieve garagedeuren van Hollandse bodem
Gratis bezorging pakketpost boven € 25,- in NL

Garagedeuren
al vanaf
€950,- per stuk!
Meer bekijken

Garagedeur vervangen?

Heb je een garagedeur die niet meer voldoet aan jouw wensen? Wellicht ben je opzoek naar een nieuwe optie. Voor een garagedeur vervangen loop je al gauw tegen een aantal belangrijke vragen aan. Wij hebben de belangrijkste vragen voor je opgesteld zodat je ze zelf niet meer hoeft uit te zoeken zodat je optimaal bent voorbereid voordat je een nieuwe garagedeur aanschaft. Lees gauw verder!

garagedeur met loopdeur antraciet
garagedeur wit met ronde ramen

Wanneer is een garagedeur aan vervanging toe?

De voornaamste reden waarom onze klanten kiezen voor het vervangen van een garagedeur is om het feit dat er geen goede isolatie meer aanwezig is in de garage. Dit heeft natuurlijk invloed op je energierekening, aangezien de tocht die binnenkomt, ook in de gang of woonkamer komt. U zou in eerste instantie denken dat u dit kunt oplossen met tocht-strips, maar dit is niet in elk geval de beste oplossing. 

De meeste oude garagedeuren zijn kanteldeuren. Afhankelijk van de isolatiewaarde van uw garagedeur kan er lucht vrijkomen aan de zijkanten van de deur. Wilt u voor uitstekende isolatie gaan? Dan zijn openslaande garagedeuren een uitstekende optie. 

* de standaard garagedeuren van De Rooij Garagedeuren zijn allemaal voorzien van 40mm geïsoleerde panelen. De warmtetransmissie betreft 1.80 W/m²K en de geluidsisolatie is 24dB. 

Garagedeur vervangen: veiligheid

Een garagedeur vervangen kan ook besloten worden omdat de veiligheid op de huidige garagedeur minder goed is geregeld. Een kanteldeur heeft bijvoorbeeld 1 á 2 sluitingsmechanismen die gemakkelijk met een koevoet te forceren zijn. Een veiligheidssysteem of een garagedeur met een driepuntssluiting is in dit geval dan een betere optie.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid is het derde punt dat een reden is voor een garagedeur vervangen. Een elektrische garagedeur is een populaire optie waar klanten steeds meer gebruik van maken. Consumenten kopen een elektrische garagedeur in vele gevallen om het gebruiksgemak. Met een eenvoudige druk op de knop opent u de deuren van uw garage. Niet alleen het gebruiksgemak van een elektrische garagedeur is een reden tot het vervangen van een garagedeur. Ook het overstappen tot andere openingssysteem kan al een reden zijn ter vervanging. Een openslaande garagedeuren zijn voor klanten namelijk al een reden tot vervangen. Waarom? Omdat het openen gemakkelijker gaat dan een kanteldeur. Het is ideaal als u snel wat nodig heeft in de garage. Met een kanteldeur is dit een lastigere opgave om snel even iets van buiten te pakken.

Misschien bent u toe aan een andere look?

Ten slotte is het uiterlijk ook niet onbelangrijk. Misschien bent u wel gewoon toe aan iets compleets nieuw? Net als andere trends, hebben garagedeuren dat ook. Na zoveel jaren zijn er qua uiterlijk weer andere typen garagedeuren op de markt die prachtig staan bij de rest van uw woning. Ontdek de mogelijkheden en vindt de garagedeur die perfect bij uw woning past. 

Hoe monteer ik mijn nieuwe garagedeur?

Nadat je uw oude garagedeur hebt gedemonteerd is het tijd om de nieuwe deur te monteren. Dit kunt u zelf doen met de handige instructievideo's op ons YouTube kanaal en handleidingen. In de Noordelijke drie provincies (Friesland, Drenthe & Groningen) werken wij samen met betrouwbare en ervaren monteurs. Hier kunnen wij de montage voor u uitbesteden tegen €550 kosten, indien je de garagedeur zelf niet wilt monteren. In de overige provincies ondersteunen we u graag met onze instructies.

De allerbeste prijs/kwaliteit-verhouding
Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 164 beoordelingen
Kwalitatieve garagedeuren van Hollandse bodem
Gratis bezorging pakketpost boven € 25,- in NL