De allerbeste prijs/kwaliteit-verhouding
Beoordeling: 9.2/10 - 164 beoordelingen
Kwalitatieve garagedeuren van Hollandse bodem
Gratis bezorging pakketpost boven € 25,- in NL

Garagedeuren
al vanaf
€950,- per stuk!
Meer bekijken

Garagedeur isoleren? Hoe pakt u dit aan?

Om uw garagedeur goed te isoleren, zijn er een aantal vaste plekken die voor problemen zorgen. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar om dit probleem te voorkomen. Echter is de keuze bij een garagedeur isoleren wat beperkter. EPS Parels zijn niet aan te brengen op en rondom uw garagedeur. EPS Parels (ook wel Tempex of Piepschuim genoemd) hebben een hoge isolatiewaarde. Of u deze Parels kan plaatsen is wel afhankelijk van het type garagedeur wat u heeft.

Verschillende soorten Garagedeur isoleren

Het voordeel aan sectionale garagedeuren is dat deze uit zichzelf al geïsoleerd zijn. Deze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende waardes van isolatie. Een sectionale garagedeur sluit eigenlijk naadloos aan op de grond, waardoor er maar weinig ruimte vrijgelaten wordt in de rest van uw woonkamer. Het nadeel van deze deuren is dan wel weer dat ze een stuk duurder zijn dan bijvoorbeeld kantel- of schuifpoorten.

Een garagedeur isoleren hangt ook af of de garagedeur voorzien is van een elektrisch mechanisme. Elektrische garagedeuren zijn namelijk moeilijker te voorzien dan bijvoorbeeld PUR schuimplaten. De reden waarom dit lastiger is te realiseren is omdat het mechanisme vaak tot op de centimeter is afgesteld. Het aanbrengen van een isolatielaag kan probleem veroorzaken met het open en dicht doen van de garagedeur. Bij een garagedeur isoleren die handmatig open gaat is dit een makkelijkere handeling. Hier is het elektrische mechanisme niet aanwezig, waardoor de schuifplaten makkelijker vastgesteld kunnen worden.

geïsoleerde garagedeur

Zelf uw garagedeur isoleren

Afhankelijk van uw kundigheid met klussen is het best eenvoudig om zelf de isolatie van de garagedeur te regelen. Weet u niet zeker welk materiaal het best geschikt is om uw garagedeur te isoleren? Raadpleeg dan een expert, of neem contact met ons op. Wij staan elke werkdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. In de voornaamste gevallen gaat het om glaswol, PUR schuim platen, piepschuim platen of armaflex platen. Toch zit het probleem vaak niet in de garagedeur zelf maar in de opening van de deur. Deze is vaak onvoldoende geïsoleerd, waardoor er veel kou uw woning binnenkomt. Dit is eenvoudig op te lossen met simpele tocht-strips.

De allerbeste prijs/kwaliteit-verhouding
Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 164 beoordelingen
Kwalitatieve garagedeuren van Hollandse bodem
Gratis bezorging pakketpost boven € 25,- in NL