De allerbeste prijs/kwaliteit-verhouding
Beoordeling: 9.2/10 - 164 beoordelingen
Kwalitatieve garagedeuren van Hollandse bodem
Gratis bezorging pakketpost boven € 25,- in NL

Garagedeuren
al vanaf
€950,- per stuk!
Meer bekijken

Garagedeuropener installeren: hoe moet dat?

Heeft u een garagedeur en wilt u deze graag elektrisch maken? Met onze garagedeuropeners ervaart u het gemak door de garagedeur met een druk op de knop te bedienen. De garagedeuropener kan zowel geplaatst worden op sectionale garagedeuren als naar buiten slaande kanteldeuren. Een garagedeuropener installeren kunt u zelf gemakkelijk doen. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u in deze blog.

Hoe kiest u de geschikte aandrijving?

Gaat u de garagedeuropener installeren? Houd dan rekening met het kiezen van de geschikte aandrijving. De geschikte aandrijving voor uw garagedeur hangt af van de maat van uw garagedeur. Meet de breedte en de hoogte op en reken uit hoeveel m2 uw garagedeur is. Heeft u de juiste aandrijving gekozen, maar gaat de deur moeilijk of zwaarder open? Probeer dan eens een zwaarder type motor. U zult merken dat de deur wat soepeler open zal gaan. Zie hieronder een overzicht welk type motor geschikt is voor het aantal m2.

 • Deuren tot 8m2: 800N motor
 • Deuren tot 10m2: 1000N motor
 • Deuren tot 12m2: 1200N motor
 • Deuren tot 15m2: 1500N motor
 • Deuren tot 18m2: 1800N motor

De lengte van de tandriem aandrijving kiest u door de hoogte van uw garagedeur op te meten en daar 80 cm bij op te tellen.

Stappenplan voor een garagedeuropener installeren

Een garagedeuropener installeren hoeft niet moeilijk te zijn. Onze garagedeuropeners worden geleverd in een volledig doe-het-zelf pakket, bestaande uit de motor, de tandriemaandrijving, de onderdelen, montagemateriaal en 2 afstandsbedieningen. U kunt dit dus gemakkelijk zelf doen. De motor moet op de bestaande garagedeur gemonteerd worden. De onderdelen moeten op een bepaalde manier bevestigd worden, maar dit hangt af van het type garagedeur. Openslaande garagedeuren hebben bijvoorbeeld een andere soort aandrijving nodig dan kantelende garagedeuren. Bij het installeren van uw garagedeuropener is het belangrijk om eerst even een overzichtelijk stappenplan door te lezen voordat u begint. Zo weet u wat u kunt verwachten.

Hieronder vindt u een overzichtelijk stappenplan, u kunt hier ook gelijk naar de gedetailleerde handleiding gaan.

 • Stap 1: Leg alle onderdelen klaar en check of alles aanwezig is. Zo voorkomt u dat u onderdelen mist tijdens het monteren.
 • Stap 2: U begint met het bevestigen van het koppelstuk op de kunststofschijf in de rails van de tandriem.
 • Stap 3: Nu kunt u de motor met de meegeleverde beugels bevestigen aan de tandriem-rails. Draai deze vast met de moeren, maar draai deze niet te strak aan.
 • Stap 4: Monteer vervolgens de rails aan de steun boven de deur.
 • Stap 5: Monteer de armen aan elkaar met de kromme kant aan de deurzijde.
 • Stap 6: Vervolgens zet u de aandrijving vast aan het plafond. De beugel moet zo dicht mogelijk bij de motor geplaatst worden.
 • Stap 7: Daarna monteert u de L-arm aan de beugel op de deur en aan de greep in de tandriemaandrijving.
 • Stap 8: Borg beide met een borgpen.
 • Stap 9: Bevestig het koortje aan de ontgrendeling, zodat de garagedeur ook geopend kan worden wanneer de motor defect is.
 • Stap 10: De motor en handzenders moeten nu geprogrammeerd worden. Hier installeert u de motor en de afstandsbediening.

Zo heeft u alvast een idee hoe een garagedeuropener installeren in zijn werk gaat. Klik hier voor een gedetailleerd stappenplan.

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk hier onze garagedeuropeners. Bekijk ook eens ons assortiment met accessoires voor garagedeuropeners.

De allerbeste prijs/kwaliteit-verhouding
Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 164 beoordelingen
Kwalitatieve garagedeuren van Hollandse bodem
Gratis bezorging pakketpost boven € 25,- in NL