Technisch

Technische informatie

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze sectionale garagedeuren.

4.1 Inbouwsystemen

Er zijn diverse inbouwsystemen mogelijk. Hieronder ziet u de verschillende varianten. Bij het grootste deel van de garagedeuren leveren wij het systeem met trekveren (TS100).

trekveren

TS100 – Trekveren (meest gekozen!)

Dit systeem maakt gebruik van trekveren die geheel zijn weggewerkt in de verticale rails naast de garagedeur. Hierdoor ontstaat een mooi esthetisch geheel. Het TS100 systeem heeft een vrije bovenruimte nodig van slechts 100 mm boven de deuropening. Dit systeem is eenvoudig te monteren en de veren hoef je nooit meer na te spannen. De TS100 kan gebruikt worden bij deuren van maximaal 3.00 meter hoog. Dit systeem is niet mogelijk icm een loopdeur.

Torsieveren

G-200 – Torsieveren – veren voor

Voor de G200 heeft u een vrije bovenruimte nodig van 200 mm. De G200 is uitgevoerd met gepoedercoate torsieveren die zicht direct boven de deur bevinden. Meestal wordt voor dit type gekozen bij deuren boven de 3 meter hoog of als u een loopdeur in de garagedeur wenst.

Torsieveren achter

R60-Torsieveren – veren achter (speciaal voor renovatie)

Het R60 geleidinssysteem is bij uitstek geschikt voor de vervanging van kanteldeuren. Het systeem is dusdanis ontwikkeld, dat bij de inbouw van uw nieuwe garagedeur praktisch geen bouwkundige aanpassingen hoeven te worden gedaan. Bij de R60 is er slechts 6 cm vrije bovenruimte nodig. De R60 wordt uitsluitend met motor geleverd.

Torsieveren G100

G100 – Torsieveren achter

Beschikt u over een beperkte inbouwhoogte voor de inbouw van uw nieuwe garagedeur? Het G100 systeem heeft slechts een vrije bovenruimte van 10 cm nodig. De gepoedercoate torsieveren bevinden zich aan het einde van de rails. Voor dit systeem wordt vaak gekozen als u een loopdeur in de garagedeur wenst.

4.2 Slimme techniek

Om uw garagedeur nog soepeler en geruislozer door het geleidingssysteem te laten lopen hebben we enkele innovaties toegepast. Bovendien zorgende 30 mm brede afdichtingrubbers voor een perfecte afsluiting.

smartconnection

Smart-Connection®

Een goed voorbeeld van deze slimme techniek is, de door ons gepatenteerde Smart-Connection®. De Smart-Connection® is de verbinding tussen de horizontale en verticale rails. Onze innovatieve oplossing maakt de deur nagenoeg geluidloos en minder slijtage gevoelig.

aluminium

Aluminium bocht

In het geleidingssysteem maken wij standaard gebruik van een in aluminium uitgevoerde bocht. Dit hoogwaardige materiaal geeft de bocht een perfecte pasvorm en voorkomt vroegtijdige slijtage. Wederom hebben wij gekozen voor de kwalitatief beste oplossing.

afdichting

Betrouwbare afdichting

De garagedeur moet uw gevel wind- en waterdicht afsluiten. Daarom zijn onze deuren voorzien van een 30 mm breed flexibel EPDM-rubber. De breedte en flexibiliteit van het rubber garandeert een betrouwbare gevelafsluiting en beschermt uw garage onder wisselende weersomstandigheden perfect tegen tocht en vocht.

gepoedercoate

Gepoedercoate torsieveren

De torsieveren zijn een uitermate belangrijk onderdeel van uw garagedeur. Wij passen bij de G en R geleidingssystemen daarom altijd minimaal 2 torsieveren toe en bij grote deuren kan er zelfs sprake zijn van 4 torsieveren. Torsieveren zorgen voor de balans van uw garagedeur en zijn dus onmisbaar. Wij maken uitsluitend gebruik van gepoedercoate torsieveren zodat corrosie geen kans heeft.

4.3 Elektrisch of handbediend

Elke garagedeur kan geleverd worden met een elektrische aandrijving of handbediend. Als u kiest voor een elektrische garagedeur, dan werkt de motor ook automatisch als slot. Dat betekent dat als de deur dicht is, het vrijwel onmogelijk is om deze van buitenaf open te krijgen. Een elektrische deur wordt standaard met 2 afstandsbedieningen geleverd. Daarnaast worden onze aandrijvingen altijd met een stille tandriem geleverd. De motor is voorzien van LED verlichting, deze blijft altijd 2-3 minuten branden na het openen en sluiten van de garagedeur. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een losse aandrijving op uw bestaande garagedeur te plaatsen.

elektrische aandrijving
handbediend

Als u kiest voor een handbediende deur, dan kunt u kiezen uit 2 sloten. De eerste is het schuifslot, dit zit aan de binnenzijde van de garagedeur. U kunt dan ook alleen aan de binnenkant de garagedeur openen en sluiten. De tweede optie is een cilinderslot. Deze wordt door het paneel heen geboord. Hiermee kunt u de garagedeur zowel aan de binnen- als buitenzijde openen en sluiten.

sloten - de rooij garagedeuren
sloten - de rooij garagedeuren

4.4 Overige kenmerken

  • Duurzaam, lange levensduur
  • Alle deuren en garagedeuropeners zijn voorzien van het CE-keurmerk
  • Toepasbaar in renovatie en nieuwbouw
  • Ook uitvoerbaar met RVS onderdelen
  • Onze motoren zijn uitgerust met een fluisterstille riemaandrijving
  • Te leveren in handbediend en elektrisch bediend
  • Lange levensduur en onderhoudsarm
  • Wij bezorgen ook bij u thuis (kijk voor meer informatie op Afhalen / Bezorgen)
  • Eventueel met montage te leveren (alleen in Groningen, Drenthe en Friesland)
  • De garagedeuren zitten nieuw in de verpakking en worden als doe-het-zelf pakket geleverd
  • U ontvangt 2 jaar garantie op de garagedeur
  • Kortom een erg complete garagedeur voor een zeer scherpe prijs!
Onze garagedeuren zijn gemakkelijk te bedienen, functioneel en vergroten de uitstraling van uw pand.